• slideshow4 01
  • slideshow2 01
  • slideshow 01
  • slideshow3 01

Uvodna skavtska maša 2019

Drage skavtinje in skavti,

dragi starši in prijatelji.

 

September je čas novih začetkov in ko lovimo zadnje sončne žarke, je čas da se podamo novim skavtskim dogodivščinam naproti. V misijonskem duhu bomo poskrbeli, da dobimo hrano za telo in duha. Novo skavtsko leto bomo pričeli v soboto, 28. septembra, ob 14. uri.

Bobri in bobrovke se zberete v parku pred 1. gimnazijo.
Volčiči in volkuljice se zberete pri Slomškovem kipu pred stolnico.
Izvidniki in vodnice se zberete pri glasbenem paviljonu v parku.
Popotniki in popotnice se zberete na Rožnem griču v parku.

Starši, tudi na vas nismo pozabili. Potem ko odložite svoje skavte, lahko v stolni kuhinji poklepetate ob kavici, po 15. uri pa imamo pripravljen program tudi za vas. Na temo »Skavtstvo je del moje vzgoje« vam bo spregovorila nekdanja načelnica ZSKSS Milena Pačnik.

Prijatelji in vsi, ki bi radi postali skavti, ste povabljeni, da se nam pridružite pri sveti maši v stolnici, ki bo ob 17. uri.
Po sveti maši bo sledilo druženje na stolnem dvorišču. Da bo čim slajše, naprošamo vse, ki boste skupaj z nami zakorakali v novo skavtsko leto, da s seboj prinesete pecivo.

Trden jez!
Dober lov!
Bodi pripravljen!
Srečno pot!

Vaši voditelji

Uvodna skavtska maša 2018

Dragi skavti in skavtinje,

dragi starši in prijatelji.

 

Prišel je čas, da naši skavtski sestavljanki dodamo nov košček. Ta košček bo predstavljal novo skavtsko leto in vse lepe spomine, ki jih bomo skupaj ustvarili. Zato vas vabimo, da se v ponedeljek, 24. septembra, na praznik našega zavetnika A. M. Slomška, ponovno zberemo na uvodni skavtski maši in tako začnemo novo skavtsko leto.

SKVO izlet 2018

KAM? NA BOSNA TRIP!

Skavti iz stega Maribor 1 smo se v petek, 27. 4. 2018 zjutraj začeli odpravljati na naš, sedaj že tradicionalni SKVO izlet za prvomajske praznike. Vse skupaj se je začelo pripravljati seveda že kar nekaj mesecev nazaj, ko je trop za pripravo izleta začel z načrtovanji. Začeli so se ostri boji in debate, ko je prišlo do vprašanja »Kam?«, vendar smo se skupaj odločili za izlet v Bosno.

Čaščenje najsvetlejšega ob lučki

Steg Maribor 1 vabi svoje člane, župljane, stege Mariborske regije in vse, ki bi želeli priti na čaščenje najsvetejšega ob lučki miru iz betlehema. Dogodek bo v soboto, 16.12.2017, s pričetkom Svete maše ob 18.30 in čaščenja ob 19.15 v Mariborski Stolnici.

Uvodna skavtska maša 2017

Dragi skavti in skavtinje,

dragi starši in prijatelji.

 grb

Naša skavtska družina je v lanskem letu ustvarila veliko lepih spominov na tabor, večere ob ognju in vse skavtske pustolovščine. Tudi letos si želimo ustvarjati nove spomine, zato vas vabimo, da se v soboto, 23. septembra, na predvečer praznika našega zavetnika A. M. Slomška, ponovno zberemo na uvodni skavtski maši in tako začnemo novo skavtsko leto.

facebook      youtube      zskss      tnt