• slideshow4 01
  • slideshow2 01
  • slideshow 01
  • slideshow3 01

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

SKVO izlet 2018

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

KAM? NA BOSNA TRIP!

Skavti iz stega Maribor 1 smo se v petek, 27. 4. 2018 zjutraj začeli odpravljati na naš, sedaj že tradicionalni SKVO izlet za prvomajske praznike. Vse skupaj se je začelo pripravljati seveda že kar nekaj mesecev nazaj, ko je trop za pripravo izleta začel z načrtovanji. Začeli so se ostri boji in debate, ko je prišlo do vprašanja »Kam?«, vendar smo se skupaj odločili za izlet v Bosno.

Potovanje smo začeli s prvim postankom v Banji Luki, kjer smo od našega doktorja zgodovine, doc. prof. Martina Beleta izvedeli veliko zanimivih informacij o mestu, njegova predavanja pa so nam krajšala dolge poti in popestrila ogled vsakega mesta. Sledil je postanek v Jajcu, prespali pa smo pri sestrah v Žepčah. Naslednje jutro nas je naš šofer Jan, ki je vse dni, skupaj z navigatorjem Mitjo (pod vzdevkom Garmin), odpeljal proti naslednji ciljem : Srebreniku, Tuzli in Srebrenici. Na zadnji postaji nas je pričakalo toplo prenočišče v hostlu, ki ga je (tako kot tudi vse ostale) uredila naša Darija. Ker nas je spremljala s. Zdenka, ki je skrbela za naše duhovno zdravje, smo se v Srebrenici v nedeljo odpravili tudi k sveti maši, kjer so nas domačini toplo sprejeli in bi si želeli preživeti še več časa z nami, vendar se nam je mudilo naprej proti Sarajevu, še prej pa proti Višegradu. Da pa pot ne bi bila predolga, smo si izbrali pot čez Srbijo, ki nas je vodila čez številne ovinke, vzpone in spuste ter nas razvajala s čudovitimi razgledi in naravnimi lepotami.

V Sarajevu smo si za oglede rezervirali kar en cel dan, da smo si lahko ogledali vse želene znamenitosti. Pot smo v torek nadaljevali proti Mostarju in Medžugorju. Da pa nam na poti ni bilo dolgčas, je poskrbel naš DJ Janja, ki je ustregla v vsaki glasbeni želji. Ko smo prispeli v Medžugorje, smo najprej poskrbeli za naše želodčke (ker seveda čevapčičev v Sarajevu ni bilo dovolj), nato pa smo še morali poskrbeti za naše duhovno zdravje in smo se odpravili k čaščenju pred najsvetejšim, kjer nas je presenetilo ogromno število ljudi. Naslednje jutro smo se odpravili še k slovenski sveti maši, nato pa nas je čakala še dolga pot domov. Vmes smo se ustavili še v Kravici, kjer so najpogumnejši še zaplavali v mrzli vodi pod čudovitimi slapovi, ostali pa smo si samo osvežili noge in si nabrali moči za vožnjo. Med potjo domov smo se spraševali, le kaj nas bo čakalo na naslednjem izletu. Želiš vedeti? Pridruži se nam naslednjič, ne bo ti žal.

facebook      youtube      zskss      tnt