• slideshow 01
  • slideshow4 01
  • slideshow3 01
  • slideshow2 01

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Full premium theme for CMS

Steg

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

MB1 grb

Veseli nas, da si nas obiskal. Smo skavtski steg Maribor I - Slomšek, ki je z več kot petdesetimi ostalimi stegi povezan v Združenju slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Kaj skavtstvo je, program po starostnih skupinah, skavtski zakoni in obljuba, izobraževanja, ... si lahko pogledaš na strani "Skavti" . Lahko se poglobiš tudi v našo zgodovino. V našem imenu nosimo ime prvega mariborskega škofa Antona Martina Slomška, ki je s svojo globoko vero in zavednostjo zapustil neizbrisen pečat vsemu slovenskemu ljudstvu. Želimo ti predstaviti, kaj nas tako močno združuje v skavtskih vrstah. Vsega se preko tega medija ne da povedati, zato nam piši, in z veseljem te bomo povabili medse ter ti zaupali še kaj več.


Rutica je sestavljena iz treh barv:


temnomodra podlaga: barva reke - Drave
modro-
zelena obroba: barva gozda in narave - Pohorje

bela obroba: čistost, nedolžnost in otroškost.

 

 

 

Ob regijskem srečanju skavtov Mariborske regije (Toti Jam) je nastala tudi prva zastava stega Maribor 1.
Osnova za zastavo je bila silhueta Pohorja kot ga vidimo z našega brega....... ter tri barve naše rutke, s tem da je modra na zastavi bolj svetla kot tista na rutki. Pomen lika: Pohorje, Piramida, šotor, rutka, Božje oko,... Trikotnik je obrnjen navzgor, kar po Kandinskem pomeni duhovno napredovanje, obenem pa se bela kraka podaljšata v streho, kar pomeni varnost. Predloge in zastavo izdelal Avantgardni orel, zašila Romanina mama. Preden smo se odpravili na vseslovenski Jamboree smo dali sešiti novo zastavo stega. Zastava je v osnovi ostala enaka. Edina razlika je v modri barvi, ki je temnejša in bližje barvi naše rutke.

Leta 2014 je nastala nova zastava našega stega, saj smo začutili, da je prva zastava bila malo zastarela, hkrati smo si pa zaželeli, da bi v zastavo bil vključen grb stega. Barve so ostale v osnovi enake le malo temnejše in so ohranile prvotne pomene. Krivulja, ki se vzpenja od leve proti desni predstavlja naše stremenje k vzpenjaju navzgor.

najbolji predlog 01

facebook      youtube      zskss      tnt