• slideshow 01
  • slideshow3 01
  • slideshow2 01
  • slideshow4 01

Prijavnice IV

Dragi starši in izvidniki!

Približujeta se prva dva večja dogodka na začetku skavtskega leta, za vejo IV. To sta orientacijsko tekmovanje Jakec in naše zimovanje. V primeru, da prijavnic še niste prejeli, so dosegljive preko povezave. Prosimo, da jih izvidniki prinesejo v petek na srečanje, oziroma tisti, ki gredo na Jakca, jih do petka morajo prinest. 

Lep skavtski pozdrav

Voditelji Čuj čete Maribor 1

Uvodna skavtska maša 2018

Dragi skavti in skavtinje,

dragi starši in prijatelji.

 

Prišel je čas, da naši skavtski sestavljanki dodamo nov košček. Ta košček bo predstavljal novo skavtsko leto in vse lepe spomine, ki jih bomo skupaj ustvarili. Zato vas vabimo, da se v ponedeljek, 24. septembra, na praznik našega zavetnika A. M. Slomška, ponovno zberemo na uvodni skavtski maši in tako začnemo novo skavtsko leto.

SKVO izlet 2018

KAM? NA BOSNA TRIP!

Skavti iz stega Maribor 1 smo se v petek, 27. 4. 2018 zjutraj začeli odpravljati na naš, sedaj že tradicionalni SKVO izlet za prvomajske praznike. Vse skupaj se je začelo pripravljati seveda že kar nekaj mesecev nazaj, ko je trop za pripravo izleta začel z načrtovanji. Začeli so se ostri boji in debate, ko je prišlo do vprašanja »Kam?«, vendar smo se skupaj odločili za izlet v Bosno.

Čaščenje najsvetlejšega ob lučki

Steg Maribor 1 vabi svoje člane, župljane, stege Mariborske regije in vse, ki bi želeli priti na čaščenje najsvetejšega ob lučki miru iz betlehema. Dogodek bo v soboto, 16.12.2017, s pričetkom Svete maše ob 18.30 in čaščenja ob 19.15 v Mariborski Stolnici.

Uvodna skavtska maša 2017

Dragi skavti in skavtinje,

dragi starši in prijatelji.

 grb

Naša skavtska družina je v lanskem letu ustvarila veliko lepih spominov na tabor, večere ob ognju in vse skavtske pustolovščine. Tudi letos si želimo ustvarjati nove spomine, zato vas vabimo, da se v soboto, 23. septembra, na predvečer praznika našega zavetnika A. M. Slomška, ponovno zberemo na uvodni skavtski maši in tako začnemo novo skavtsko leto.

facebook      youtube      zskss      tnt